Гръцката гей общност в диалог с цялото общество постигна успех

Макар днес да имам рожден ден, няма как да не коментирам историческото решение на Гърция, в която еднополовите бракове вече са възможни! 

Важна стъпка, която съм сигурен, че ще има ефект и в много други държави.

Разбира се, ще мине време, докато осъзнаят и противниците в Гърция, а и по другите страни, че урегулирането на еднополовите връзки по никакъв начин не застрашава хетеросексуалните семейства, още по-малко пък е вид провокация спрямо обществото.

В крайна сметка възможността за подпис пред институция представлява защита на интересите на едно семейство в съвкупност, а и на един индивид, съставляващ 1/2 от партньорските взаимоотношения. Точка.

Търсенето на по-дълбок смисъл не бива да се допуска, тъй като никой не желае да „дразни” по-консервативните части на едно общество. Това не е целта на боренето за равни права.

Целта е ясно изразена: равни права. Дотам.

Същевременно, за мен поне, 9-те години през които имаше граждански партньорства в Гърция преди брака изиграха огромна роля за не малката подкрепа от страна на гърците. 

Все пак това е дълъг период, в който да се убедиш, че никой не поставя пред заплаха теб и близките ти. 

Това води до смекчаване на противопоставянето, после се влиза в полето на безразличие, а накрая достигаме и до подкрепата.

Не е за пренебрегване методът „стъпка по стъпка”. Така се дава шанс на всеки човек сам да осъзнае, че никой не е против нея/него и да не се чувства, че се налага нещо против интереса ѝ/му.

Hide Preloader