Ден преди да навършиш 19: Да получиш „Покана за доброволно изпълнение“ без вина

http://mimogarcia.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/02/15/.1510122

Утре навършвам 19, но още днес получих подарък: осъзнах, че изборът ми да следвам журналистика е много по-добър от предишната ми мечта да следвам право, защото днешните юристи, с малки изключения, май не четат законите. Получавам „Покана за доброволно изпълнение“ за услуга, която не използвам от почти две години, но поради независещи от мен причини: некоректност от страна на отсрещната страна и огромно количество лъжи за несъществуващи услуги. И заплахи към мен за дела, дела, дела.

  1. Уважаемите адвокати може би знаят, че съществува „презумпция за невиновност“ и не могат да ми отнемат правото на защита и на мнение. Чрез заплахи. И извиване на ръце.
  2. Роден съм на 16.02.1998 и към 13.07.2015 не съм имал навършени 18-годишна възраст /дееспособност/ – следователно подписването на договор е нарушение на законите.
  3. В „Поканата за доброволно изпълнение“ самите жалбоподатели пишат „неизползването на правата по договора не освобождава подписалия го от задължението му да изпълнява задълженията си по него“. Да, но когато му се пречи да ги използва дължи ли нещо, а?
  4. В продължение на повече от година срещу мен имаше безспорен телефонен тормоз с множество препоръки „да си плащам, за да нямам по-нататъшни проблеми“, което е грубо нарушение на моите права.
  5. При преустановяване от ТЯХНА СТРАНА на отношенията ни, имах да използвам предплатени услуги по договора, който цитират удобно, за което не ми се отдаде възможност. Как и по каква система са начислени 232 /двеста тридесет и два/ лева?! Как и по каква система ще ми бъдат приспаднати предплатените пари?!
  6. „Поканата“ завършва с думите „В противен случай *** ще предприеме всички необходими правни мерки да защити законните си интереси и ще пристъпи към принудително събиране на задълженията Ви, като то ще стане съдебно изискуемо.“. Колко силно трябва да се смея?! Много. Договор, който е подписан незаконно, да бъде използван като средство за заплаха? И на всичкото отгоре, когато именно аз би трябвало да подам иск за предплатени пари и тормоз.

Наистина – чудесен подарък, който ме убеди, че наглостта няма граници. Не обвинявам адвокатите, които са се постарали да си свършат работата, но е редно вместо за заплахи, да използват телефоните, за да чуят истината от другата страна. Ама карай. Така им е по-лесно. Няма лошо.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*