Защо жените и мъжете не могат да пазаруват заедно?

http://mimogarcia.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/02/03/ot-mimo-garsiia-quot-zashto-jenite-i-myjete-ne-mogat-da-paza.1507373

„Жените обожават да пазаруват“. Има ли мнения „против“ това твърдение? Не! Знаех си. „И мъжете обожават да пазаруват“.  Има ли мнения „против“ това твърдение? Не! Знаех си. „Жените и мъжете не могат да пазаруват заедно“. Има ли мнения „против“ това твърдение? Не! Знаех си.

 

Да, наистина е странно защо и как се получава това. Двата пола могат да имат синхрон и в професионален, и в личен план, но така и не успяват да намерят баланс при пазаруването. Не бих приел, че това е заради прекаленото вторачване в дрехите от страна на жените. Все пак и мъжете се обличат, нали? А и в днешно време – суетата при господата е не по-малка от суетата при дамите. Съгласете се. Дали пък не се корени в това, че когато приятелките обикалят магазините – клюкарят, а видите ли мъжете не го правят? Хм. Първо – клюкаренето е полезно според последни проучвания. Второ – дали един „брат“ не разказва на друг „брат“ как трети „брат“ е обещал заедно да оправят колата, но после удобно е „забравил“? Може пък обяснението да е в това, че жените обикалят безцелно, а мъжете са много съсредоточени? Да, да, да, ама накрая мъжете пак опираме до съвети от дамите и за облекло, и за техника, и за всичко.

Някои ще кажат „Защо трябва да има причина? Това си е просто свободно време за женски и мъжки компании, които не бива да се смесват. Двата пола имат нужда от почивка един от друг и това е най-подходящото време“. Добре, но ако приемем, че ще има „Зона забранена за жени“ и „Зона забранена за мъже“ – какво правим с моловете? Трябва да ги разделим на „Мол за жени“ и „Мол за мъже“. Като тоалетни. В кино или заведение.

Картинката е собственост на Giants Store

 

Не върви.

Също така комбинацията „жена без мъжка компания“ води до изпразнена дебитна карта и тонове дрехи. А мъж без жена ще е положение ала „чорапи със сандали“…

Пазаруването без контрол от противоположния пол ще доведе до безброй разводи. Повече дори и от хъркането. Затова ето два важни съвета:

  1. Съобразявайте с другия. Не се опитвайте да му налагате Вашето мнение.
  2. Бъдете търпеливи: време има винаги.

 

 

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Из профила ми в stihovebg.com днес:

Зет и тъща
пак в конфликт са.

Карат се жестоко,
още малко ще
се сбият.

Той ли прав е,
тя ли е,
и Бог дори не знае…

Правят си взаимно
номера и така
осмислят си деня…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*