#ФЖМК Предложението ми за тема за дипломна работа – „Даян Файнстайн – Първата жена…“

Софийски университет „Свети Климент Охридски“

Факултет по журналистика и масова комуникация

До

Ръководителя на катедра „РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ“
доц. д-р ОРЛИН СПАСОВ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от МИМО-ГАРСИЯ СТОЯНОВ ГРУЕВ
студент в специалност: „Журналистика“, профили „Телевизия“ и „Култура“

 

бакалавър Ф№ 18118

 

тел. ********** имейл mimo@mimo.bg

 

Уважаеми ДОЦЕНТ Д-Р ОРЛИН СПАСОВ,
Предлагам да разработя творческа дипломна работа (филм) за американския сенатор Даян Файнстайн, в който ще разгледам кариерата ѝ, борбата ѝ жените да имат присъствие в политиката /не само като избиратели/, ЛГБТИ общността да има равни права, достъпът до оръжия да бъде ограничен, както и семейства-бежанци да не бъдат разделяни.

От журналистическа гледна точка ще се спра и на проблема фалшиви новини. Файнстайн е многократно обект на нападки от страна на консервативни конспиративни медии, че съпругът ѝ Ричард Блум, предприемач и филантроп, забогатява благодарение на нейните гласувания и законопроекти. Разбира се, това не е вярно, но обществото се доверява сляпо и в тях остава усещането, че в Сената има корумпиран политик, а не толкова достойна дама.

Няма да скрия от Вас, че Даян Файнстайн е мой идол. Тъжно ми е, че у нас за нея и това, което е направила, прави и ще прави се знае толкова малко. Не съм наивен, ясно ми е, че България няма да има политик от такъв клас още поне век, тоест нито Вие, нито аз ще може да бъдем управлявани от него, но все пак ми се ще хората да проумеят, че има и различен модел.

Като казах „различен“ – да, дипломната ми работа ще бъде и с цел борба срещу стереотопите – към пол, цвят на кожата, сексуална ориентация, полова идентичност. Не желая да живея в страна, в която белите хетеросексуални мъже са единствено на почит.

Освен това: на територията на нашата мила родина властва домашното насилие, особено в по-малките населени места. Е, мечтая си да демонстрирам на госпожиците и госпожите, че стига да повярват в себе си могат да избягат от убийствената прегръдка.

Ще организирам прожекция на филма, както и ще издам придружаващия го текст в книга.

Благодаря Ви предварително!

ЗАГЛАВИЕ НА ПРОЕКТА: „Даян Файнстайн – Първата жена…“

 

дата на първа изпитна сесия: 28.07 2021 г.

 

 

гр. София 05.03.2021 г.

 

Подпис: Мимо-Гарсия Стоянов Груев подпис Mimo-Garsia Stoyanov Gruev signature

 

 

Научен ръководител:  гл. ас. д-р Петър Айолов

 

 

Подпис:  

 

 

Обсъдена на катедрен съвет:  

(подпис на ръководителя на катедрата)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*