COVID-19 ни накара да се замислим колко е важно да обръщаме внимание на здравето си, във всички аспекти

Днес имам слух, благодарение на една прекрасна педиатърка. Възможността да комуникирам свободно с роднини и приятели, да гледам театър, филми, да се наслаждавам на музика дължа на винаги лъчезарната д-р Янакиева, която впрочем никога не изписваше антибиотици.

***

Стана ми изключително тъжно, когато преди минути прочетох новината, че сме загубили една от най-добрите детски лекарки. Изказвам съболезнования на близките ѝ и нека бъдат убедени, че малчуганите, на които е помагала, един ден ще я споменават с признателност, както аз правя по отношение на моята докторка-спасителка.

За съжаление, коронавирусът отне добри хора от нас. Аз имам няколко познати, съседи, които ни напуснаха… Скърбя за тях.
Все пак смятам, че е важно да си изведем поуки. Писах и преди няколко месеца, когато си отиде известен музикант, че по-пълните, изкарват по-тежко и това, и ред други заболявания.

Като човек, който се е справил с килограмите, призовавам в училищата да се въведат лекции, информиращи колко е опасно затлъстяването. Това е бичът на нашето време! С притеснение се разминавам непрестанно по улиците с подрастващи, които дори не осъзнават колко е вредно, а и опасно да продължават по пътя на тъпченето и липсата на движение.

Днес бях с дядо ми, на 86 г., пак по болници, ще разкажа подробно в следваща публикация защо, и се запознахме пред кабинета на пулмолог с двама негови набори, които са изкарали вируса без да разберат. При рутинна проверка с тест за антитела са осъзнали през какво са преминали.
К-19 не е по-опасен, но ни накара да се замислим колко е важно да обръщаме внимание на здравето си, във всички аспекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*