Реклама през смъртта

Не че не съм го очаквал от някои наши политици, но пък все си мислех, че и за ПР-а има граници… Е, няма, драги! Всеки, който копнее за власт след изборите догодина, е нарамил слогана „Включвам се в борбата„. Аз не знам, Вие знаете ли срещу кого воюваме?!

Ако ги попитате. Ще рекат – „Бием се с COVID-19, от който починаха хиляди“. Няма да Ви обяснят от тези „хиляди“ колко си отидоха ОТ, колко С, но както и да е, важното е да им вярваме.

Най-модерно е сега да се помага в болниците. Звучи героично. Че тез същите хубавци докараха в последните 30 години здравеопазването дотук, никой не се сеща, още малко ще им окачим медали по реверите. Те си правят реклама през смъртта на близките ни, ние им целуваме ръцете. Юл…

Влязъл някой политик в болница да го лекуват. Раздразнила се масата, че за него има, за тях – не (а не разсъждават, че у дома и стените лекуват), та веднага експертите по връзки с обществеността, мои колеги от ФЖМК, дават съвет как от черни пак да станат бели. И ще станат. Нашият народ помни малко.

Грозно е и как всеки опитва да съди правителството, ала няма как да бъде отречено, че нашето се старае най-много работни места да спаси и да не фалират бизнеси. Миналата неделя бяхме на погребение на близка, нейните роднини от Германия си дойдоха. Фрау Меркел ги е съсипала. Буквално. Такива рестрикции, че не могат да се съвземат и след 20 години.

А за Австралия да говорим ли?! Нашата там не може да си види децата от март – адски забрани за пътуване между щатите! Такива ограничения античовешки има, че да се чудиш за каква демокрация се имат…

Вашият коментар