За волята на МАЙКАТА, БОЛНА ОТ РАК

Всички следим „Господари на ефира“. Почти ежедневно на екран се показват разни врачки, които бъркат ЕГН-то на обаждащите се, говорят с катерици и все повтарят: „Обадете се утре след 10:00“, за да се наспят на спокойствие, па да почнат да изнудват наред.

Смеем им се и се чудим на обаждащите се – защо си дават парите, имат ли акъл, че вярват. Аз не правя изключение: забавлявам се, пускам клиповете по няколко пъти и след час не помня какво съм гледал.

И да – обажданията от сорта на „Синът ще се жени ли скоро?“, „Дъщерята няма гадже, защо?“, „Мъжът ми има ли друга или не?“ – са глупави, но и безвредни. Отговорът „Синът ти има чепат характер, ама ето сега духам свещта и утре ще доведе девица с богат баща“ няма да убие. След време „притеснените“ майки и баби ще осъзнаят, че са си дали парите на вятъра, ала 2,40 на минута: какво му плащаш!

ДА, АМА се обаждат и болни хора – хора с реални проблеми, с операции, със скорошна смърт в семейството, с нелечими диагнози. Законът забранява да се говори по тези теми. Обаче разните му там медиуми/хаджии се изхитриха: пред тв екраните не отговарят, но в сутрешните часове на следващия ден са в очакване за жертви. Искат по 3000-4000 лева за разваляне на „магии“, за изцеряване на болестите или пък за „измама туризъм“ – пътуване до екзотични дестинации при „богоизбрани“ мошеници, които построяват дворци със средствата на болните бедняци.

Болните и техните близки дават всичко: разпродават имоти, залагат бижута, даряват картини, семейни реликви в името на здравето. Теодора Маджарова е именно в тази категория:

ТЕОДОРА Маджарова е не жена, болна от рак, а МАЙКА, болна от рак, която не желае двете й дечица да остават сираци. Не съдете Теодора, че се бори, за да живее. Прави го не за себе си, а за децата. Болките са жестоки и понякога болните се молят дори да си отидат, но Теодора не се предава! И няма право да се предаде!

Интернет философчетата веднага се възмутиха – тъпата Теодора да си носела последствията от грешката; мъжът й какъв мъж бил, та да я пусне (на МЪЖЪТ й с главно „М“ се възхищавам как е до нея и за миг не я изоставя!), как могла да изостави децата си и какви ли не други ДОЛНИ ДУМИ! Пълно падение!

Болестта рак е пагубна, тя е страшна и се преодолява само с подкрепата на семейството и на околните. С правилно лечение, със здравословно хранене и с вяра! Но вяра в излекуването, а не вяра в мошеници, които се възползват от това.

Ракът изяжда едни, НО ХРАНИ ДРУГИ. И ние, обществото, трябва да се борим с тях. Вчера Кармен Лазарова обяви: „На мен ми е безплатното ходенето до Бразилия, други пари не печеля“. Две секунди по-късно: „Не е важно дали безплатно съм водач или не“. Оставам настрана лъжата, но Вие чувате ли как една жена на гърба на хорската мъка посещава страни, осъждайки ги на сигурна смърт в непозната страна без близките им на висока цена!

Разчекнете тези „магьосници“: с четири коня! Това заслужават! Кармен трябва да бъде осъдена на доживотен затвор, без право на помилване. Това можем да направим: измъкването с оправдания и евентуалната оправдателна присъда /или най-много тригодишна условна/ ще затвърди всеобщото убеждение, че съдът няма топки.

А ние имаме ли? След като вместо Кармен, съдим лесната жертва – Теодора! Хора ли сме? Приятно мислене.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*