Обожавам натуралните хора!

Мале за толкова години съм чувал невероятни истории, пътувайки с таксита. Не знам защо, но извън безвкусните вицове за бакшиши, това са хора, които те учат:
от една страна чрез собствения си опит, а от друга чрез поуки, които са извлекли при разговори с други клиенти.

Често съм се разделял по приятелски с жълтите такси, ама преди малко ми се поиска и прегърнах тази позитивна жена: Майка с главно “М”, отгледала сама двете си деца, борила се за прехраната им, изградила ги като личности и успяла да ги сплоти да се държат заедно, а не да се разправят за играчки в детството и за имоти през зрелостта!

Обожавам натуралните хора!!! Те са чисти, без фалш, без егопъчене – не знам що, ама човек като понаучи тук-онуй и става хитра хиена, не може да му се вярва много, много.

Знаете ли тази таксиметрова шофьорка е успяла жена преди таговете #МиТу, #НеМиТо – без холивудски черни скъпи роклета на дизайнерски марки, без ох, ах, ама как!
ЖЕНА, МАЙКА – през деня гледала децата, вечер работила по софийските улици. Няма мрън, няма спи ми се.

По време на мутренските години – какво ли не е видяла, но е избягала, не се е скрила, не е треперила, защото в къщи я чакат гладни гърла и ТЯ не може да се предаде.
Ето за тези жени си заслужава да се борим – за тях и бъдещето на децата им, а не за кифлите, мечтаещи за Бора Бора, залагайки за луксозна яхта – личната си свобода.

Защото шофьорката каза – “Макар и яко работеща, никой не е бил с крака върху ми!!!”.

Мимо Гарсия на 18-ти май 2018

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*