„За фестивалът „Малкият принц“ в град Велико Търново“

Под името Admin в сайта http://www.festivalmalkiyatprints.info участват създателите на този сайт.

Това са хората, които стоят зад онлайн платформата против дискриминация /заради сексуална ориентация, различна религия и т.н./ и домашно насилие „Мисли, Искай и Можеш да се Осъзнаеш“ /съкратено ОП „МИМО“/.

Повече за тях може да научиш на http://www.Mimo.Bg

ВАЖНО: Създателите на този сайт нямат общо с поддръжката му. Не носят отговорност за публикации, снимки, авторски права. Тяхната дейност се състои САМО в това, че създават и подаряват сайт на фестивал „Малкият принц“ в град Велико Търново.

ОП „МИМО“ също така поема завинаги ежегодното заплащане на домейн и хостинг като си запазва правата върху тях.

Фирмата, чиито услуги ОП „МИМО“ използва за хостинг и домейн е най-добрата в бранша: ICN.BG

Защо го правим?

Г-н Мимо Гарсия, създател на ОП „МИМО“:

Може би много от Вас искрено се изумяват защо една онлайн платформа ще създаде сайт на един театрален фестивал. Непонятно им е. Много хора не разбират защо помагаме не на пребити жени и тормозени младежи, а на театрален фестивал.  Ще Ви го кажа. С няколко думи. Театър. Това е едно от най-вълшебните неща на този свят. Там чрез игра може да откриеш много неща за себе си и своите грешки. Ако си достатъчно интелигентен ще ги коригираш. В образите, които изиграваме може да видим в какво не сме прави и в кое сме. Най-хубавото е, че няма нужда да признаваме на някой друг /съответно избягваме и срама/ за нашите „грехове“. Всичко е вътре в нас и само нашият дух може да ни помогне да ги поправим /и да не ги повторим…/. Театърът е Учител. Учител, който не те „съди“, а те кара да се „влюбиш“ в него… И оттам да се промениш в положителна посоко.“Химията“ е огромна. Пламъчето във всеки актьор е изключително важно за тази промяна. Ставаш добър човек. Защо? Защото играеш заради себе си и се стараеш да не бъдеш като онзи лош герой… Който е презиран от всички – и от останалите персонажи, и от публиката. Сам разбираш истината, че ако си като него, винаги ще си САМотен…
Има голяма разлика между сам и самотен. Сам си, когато няма никой около теб, но това е временно състояние. Винаги можеш да отидеш на оживено обществено място и готово. Но самотата вътре в нас няма как да бъде победена. Парите тогава не помагат. Единственият спасител е да се „преобърнем“ на 180 градуса. И да осъзнаем, че само ако сме добри персонажи ще сме щастливи!
Театърът в това отношение е огромен помощник. Именно за това заслужава ОГРОМНА ПОМОЩ. Децата, които растат в залата стават човеци. Научават се да работят в екип /твой колега да ти подаде реплика е едно от най-големите удоволствия, повярвайте!/, да изпипват нещата, да творят. А творците са най-важните хора. Това ни различава от животните. И животните работят /правейки къщи, събирайки си семена и т.н./, и животните ядат, и животните пият. Само творческото ни различава от тях… Нека не го забравяме. Аз съм много щастлив, че община Велико Търново и НЧ „Извор“ се заемат да направят за пореден път фестивала „Малкият принц“! Те са истински герои. Всички актьори и художествени ръководители също! Нека бъдем с тях! Когато повече хора станат творци побоят над жени ще намалее, подигравките за различната сексуална/религиозна ориентация – също. Аз съм много щастлив, че аз и моята онлайн платформа „Мисли, Искай и Можеш да се Осъзнаеш“, която съкратено се изписва и изговаря ОП „МИМО“ също ще участваме под по различна форма. Аз ще преценя на коя група /те са две – „Деца“ и „Юноши“/ в категория „Юноши“ да присъдя наградата на ОП „МИМО“ – „Творец срещу дискриминацията“. Тя ще бъде връчена тази година за първи път, НО със сигурност не и за последен. С екипът на ОП „МИМО“ се спряхме на категория „Юноши“, защото там са хората, които сами са избрали тежкият, но невероятен път на актьорството. В категория „Деца“ има много такива, които са принудени от родителите си да бъдат там, за да може тези майки и бащи по един неподходящ начин да изживеят мечтите си, които на младини са пренебрегнали. Не го правете! Бъдете „роби“ на мечтите си и с много труд като мравки-работнички ги постигнете!
Сайтът също е подарък. Гарантираме, че е създаден с много любов!
БЪДЕТЕ С
ДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ
НА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКОТО ТЕАТРАЛНО ТВОРЧЕСТВО
„МАЛКИЯТ ПРИНЦ”
30 АПРИЛ – 3 МАЙ 2015 г.
В
МУЗИКАЛНО -ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „К. КИСИМОВ” – град ВЕЛИКО ТЪРНОВО
1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*