Когато се изгубим – когато се намерим – ДА ГОВОРИМ ЗАЕДНО

Шест месеца се изключих: от интернет, от работната среда, от всички досегашни дейности.
През това време не си почивах, напълно. Продължавах чинно да посещавам лекциите в Софийския университет, сетне попътувах из страната и чужбина, после пак на лекции… Но най-вече търсех (себе си) пътя си.
И сега ми е чудно кога човек решава, че му трябва ново начало…

Когато изпадне в депресия ли?
Когато се разочарова от средата си?
Когато пожелае да има друго „аз“?

При мен отговорът е: когато осъзнае, че е смъртен. 2018 ме промени. И по-скоро отрезви. Сякаш ме научи, че вечността я няма, че не ни е гарантирано пожизнено да бъдем щастливи, че миговете отлетяват и никога не се връщат…
Сблъсъкът ми с трудностите доведе до усещането за изгубеност. Досегашните ми творчески напъни вече не ми доставяха същото удоволствие. Не ми се пишеше за политика. Не ми се коментираха черногледи прогнози. Не ми се искаше да бъде язвителен.

Копнеех за нова „премяна“, за откриване на онова, което ще даде смисъл на действията ми. Ако щете за оправдание за съществуването ми на този свят…

Повярвайте, не съм изпадал в състоянието „Да живея или не“. Дори напротив -осъзнах колко е ценен животът и как не трябва да го погубваме с грешни хора и неправилни решения.
И именно поради тази причина най-накрая разбрах, че най-естественото и добро, което мога да сторя, е да се опитам да помагам на другите.
С каквото и колкото мога, но все пак. Да опитвам, да не се отказвам, да отдам енергията си изцяло на тази кауза.

Няма случайни неща, убеден съм! Срещнах се с дългогодишната психоложка и логопедка Галинка Чавдарова и двамата дружно решихме, че е време: време да съградим пространство, което да цери дух и тяло – но не с твърдост и наказания, а с подкрепа и любов.

Почувствах се отново цял. Почувствах се отново намерен. И готов да действам.
И ето, от 7-ми януари стартираме „Да говорим заедно“: www.dagovorimzaedno.com 
ДГЗ не е нито само сайт, нито само предаване, не е нито само кабинет. То е от всичко, по много, но най-вече е място, даващо обич. На Вас, скъпи приятели.
С обич,
Мимо Гарсия
3.1.2019

Новата шапка на блога ми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*