ВИНАГИ МОЖЕ ДА ПОСТАВИМ НОВО НАЧАЛО

Уау. Мина месец без да пиша, да ходя на лекции и да се занимавам с досегашните си дейности.

Месец, който ми помогна да осъзная, че не желая да живея по същия начин. Близки мои приятели твърдят, че изживявам „кризата на втория юбилей“ (през февруари навърших 20), но според мен … просто пораствам.

Тази едномесечна „почивка“ не я взех по собствено решение, по-скоро съдбата ме свали обратно на Земята. Малко или много, особено в последните месеци, летях в облаците – случи ми се от октомври до февруари да бъда всяка вечер на тв екрана; бях студент по журналистика в Софийския университет; станах част от проект за домашното насилие и загубих чувството за мярка и поетапното израстване в професионален план.

Не съм от хората, които се оплакват. Не се жалвам, не изпадам в депресии, не се хващам за бръснарското ножче като спасителен пояс. Изживявам всичко вътрешно – не си падам по споделянето, по-скоро съм слушател на чуждите истории, отколкото разказвач на моите.

Та този месец не бе лек, макар Слава Богу облаците да се разотиват. „Нищо не е вечно“ вече ми е мотив, защото в един момент наистина се бях взел бая насериозно – коментирах теми като експерт, раздавах житейски съвети на три пъти по-възрастни успешни личности, критикувах професори с дългогодишен стаж.

НЕ, че съм си променил вижданията за висшето образование – изобщо. Но не ми се занимава повече със скучни и сериозни теми. През изминалия месец март не съм чел нито вестници, нито съм гледал новини. И осъзнах, че така ми е по-добре. Не ми се става журналист.

От 2008 не съм спирал да се интересувам от новини, да споделям мнението си за тях, да пиша книги, да създавам радио формати, политиката ми беше страст. Явно съм надраснал тези неща. Всички ме питат „Ама как се отказваш?!!?“.

Винаги съм изповядвал следната философия – „следвай сърцето си“. От около година чувствам, че не следвам вътрешните си емоции. Завърших училище през май 2017 и изпитвах нужда от нови хоризонти, но послушно продължих да пиша, станах студент в Софийския университет и … тогава получих обаждането да се присъединя към предаването на Наталия Кобилкина. Вътрешно успях да си призная, че не е редно да съветвам гостите да следват мечтите си, ако не правя същото и аз.

Е, съумях да се залъжа да завърша първи семестър /с доста добър успех, който в училище никога не съм имал/, продължих постарому, НО дойде 16.02 – рожденият ми ден – и подреденият ми дневен ред се разбърка – висенето по кафета изчезна, зяпането на филмчета също, графоманските ми мисли нямаха никакъв смисъл.

Да, разбрах от здравето няма по-важно. Ала освен физическото, е важно и психическото. И макар за пред другите да изглеждах усмихнат и доволен от съществуването, това не бе така. В течение на последната година се съсредоточих в това да преборя килограмите. От 98 – сега съм 65-66 и съм горд от себе си и волята, която проявявам всеки ден да ходя пеша, да не се тъпча със солети, вафли и банички.

Та месец по-късно нещата, които разбъркаха ежедневието ми, бавно си идват по местата, обаче вече бях решил категорично, че е време да променя себе си и откъм развитие на присъствието ми онлайн и офлайн.

Не ми се ще да публикувам статии за черното, лошото. Не ми се ще да следя негативните процеси. Не съм решил генерално дали ще прекъсна следването на журналистиката, но за месец почивка веднъж не ми домъчня нито за университета, нито за блога, нито за предаванията, които преди не изпусках. За този месец изтрих мнозина познаства, които ме натоварваха и изтощаваха.

Ново начало. MimoTrend dot com ще бъде място за бързи, евтини и лесни идеи – декорации за дома, рецепти, цветни кътчета. В Mimo.bg продължавам да пиша лични истории, разкази и снимки от пътувания.

БЛАГОДАРЯ ВИ, СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ,

за прекараното време заедно! Започнах през 2008-2009 като хлапак и благодарение на Вашите забележки/съвети се развивах и преоткривах света! ОБИЧАМ ВСЯКА КРИТИКА, която ме е карала да се замисля дали съм прав или не и какво трябва да променя в себе си.

ОТВАРЯМ НОВА ГЛАВА!

С поклон,

МИМО ГАРСИЯ

9.04.2018

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*