Има незаменими работници, но няма незаменими началници

Защо работодателите смятат, че като са задници – подчинените им работят повече?!
Няма нищо такова. Дори напротив – принуждават служителите да излизат в отпуска или болничен. Човешкото отношение е най-важното за една хармонична връзка между шеф и работник. Високомерното държание и изживяването като незаменим фактор в нечий живот: ВИНАГИ СЕ НАКАЗВА. Щото има незаменими работници, но няма незаменими началници! Особено, ако са от типа: „Аз съм вся и всьо“.

Моя приятелка тази седмица тича от изследване на изследване. Има си болежки, терзания. Дървена глава е – не желае да натоварва колежките си и не ще да не ходи на работа. Заради даването на урина сутринта, помолила да дойде за втората смяна, вместо за първата. Първоначално й разрешили, но днес, докато била в поликлиниката, й се обадили, заплашвала я шефката с уволнение и че ще види една лепната „самоотлъчка“ на челото.

Отишла приятелката ми на работа, написала обяснение и попитала дали може още един ден да дойде другата смяна. Отговорът, приятели, от абсурден по-абсурден, от малоумен по-малоумен, от унизителен по-унизителен: „Каква наглост?! Защо ми губите времето – НЕЕ!“. Та така – съвестните хора спират да бъдат съвестни, осъзнават че ги правят на будали, че се подиграват с тях и е по-добре да са хитри и ту да са в болничен, ту да са в отпуска.

Не познавам по-коректна, по-изпълнителна и по-жертвоготовна служителка от близката ми. Но явно такива не са нужни. Тарикатите са на почит, нормалните биват мачкани… НЕ позволявайте собственикът на дружеството да се отнася с Вас като непотребни твари, негови роби, Вие сте човешки същества с ДОСТОЙНСТВО!!! ЯСНО ЛИ Е!!!!


МИМО ГАРСИЯ ПИТА:

https://www.facebook.com/bgmimo/posts/402627253494166

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*