Когато трябва да дадеш 4 лева за абитуриенти, които не познаваш и за „празник“, който не разбираш

Не ни стигат абитуриентските балове, гнусливо разголените момичета, чиито цици (силиконови за предпочитане) буквално са извън деколтета, ако такива изобщо все още има, момчетата, които се друсат, за да бъдат „ИСТИНСКИ“ мъже, количеството цигари и алкохол, които биха умъртвили и най-голямата отрепка, луксозните #чужди коли, разпиляването на пари (преносно и буквално) и тем подобни неща, но се оказва че според някакви извратени традиции за това трябва да дадем четири лева.

Странно, но факт. В моето училище се оказва, че трябва да дадем четири лева, за да се купят рози на абитуриентите. Откъде накъде трябва да отделя четири лева за хора, които не познавам и за „празник“, който не разбирам?! Не е ли абсурдно и жалко?! Естествено че е. Няма да дам и стотинка. И не, не защото четири лева са толкова непосилна сума, а защото имам достойнство и няма да подкрепям смешни сбирки… на които се брои 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 сякаш вече са избрани за шефове на… света. Грозно е и някой насилствено да те кара да се приобщаваш към … това… Нарочно няма да го определя, защото няма смисъл.

Изборът дали ще ходиш или не на такъв бал (разбирай евтин цирк) е личен избор. Дали ще подкрепяш също. Четири лева ще са по-полезни за четири хляба за една бедна възрастна дама, отколкото да ги пропилея за една роза, която ще бъде захвърлена и няма да бъде оценена като жест.

И така. Отказвам да дам роза и да дам съгласие за този процес на разрушаване на смисъла от завършването, а именно на духовното израстване. Това е важното, а не каква кола ще си наемеш, какви дрехи (парцали) ще си закупиш и какви джуки ще ти направят мама и тате (или любовника) за този измислен празник.

МИМО ГАРСИЯ
www.mimo.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*