Моето пожелание към Вас за 2018: Избирайте себе си!

Животът е кратък – всички знаем това. Тъжно е да осъзнаваш, че каквото и да правиш – краят ти е сигурен. Но времето, което притежаваме, може да бъде максимално оползотворено. Учат ни, че трябва да се съобразяваме с другите, да се нагаждаме към мнението на групата, но замислят ли се интернет философчетата дали по този начин ще бъдем щастливи?

Често през годините са ме наричили „странен“, „чудак“, „откачалка“. По ред причини – не ми се дружеше с връстници, не ритах топка, нямах влечение към компютърни игри. И какво? Важното е, че аз съм се чувствал добре с това, което правя. Обидите – минаваха далеч от мен, отказвайки да им позволя да ме нараняват. От един момент играех роли, забавлявайки се.

Да избираш това, което ти доставя радост, не е егоизъм, а осмисляне на земния път. Слушайки сърцето си, човек научава, че втръсналото „стига си се изолирал“ не означава задължително, че си самотен. Отритнат си само тогава, когато си се опитал да вървиш против себе си, променяйки се заради другите, за да не останеш сам. Разбира се, човек има нужда да комуникара, да бъде сред свои. Бъдете сигурни – винаги ще се появяват точните за Вас хора!

Пожелавам Ви през 2018 да избирате себе си, да не се страхувате да следвате мечтите си. Няма задължения пред Вас! Съобразявайки се със стереотипите наранявате и Вас, и хората, въвлечени в тъжната сценка. Осъзнайте желанията си и се опитайте да ги осъществите максимално през времето, в което сте живи! Почувствайте се живи, а не кукли на конци!

Мимо Гарсия в „Без задръжки“ на 24-ти декември 2017

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*