11-ГОДИШНАТА ПИКЛА ПРИБИРА ДЕТСКИ, НО ТАНЦУВА ДЖЕБЧИЙСКИЯ ТАНЦ

Лейдис енд Джентълменс! Джебчийките представят танц „Да ти изчезне портмонето за четири секунди“…

Ден преди Коледа, трамвай 7 – качват се три жени и малко дете. След минути то започва да танцува, а в това време „придружителките му“ пребъркват чантата на Гергана Попова и й прибират портмонето. Тя и нейна приятелка поглеждат в кошчето на спирката дали поне документите й не са захвърлени там. Не откриват нейния портфейл, но намират три други, опразнени от пари и карти! Гергана не се отказва, проследява крадлите до друг трамвай и заедно с полицията ги залавят. (Репортаж на Вероника Димитрова за Новините на NOVA: http://bit.ly/2lheAVw)

Една от джебчийките има 56 регистрации за кражби, друга е едва на 11-годишна възраст, но всичките са освободени само след 24 часа – нямало достатъчно доказателства. С това случаят на Гергана се приключва и нейната героична постъпка с риск да я пребият отива в небитието. Какъв е смисъла от това полицията да ги арестува, след като така или иначе ще се отърват отново?! За пореден път. Час-две след като ги пуснат, пак ще тръгнат по градския транспорт и ще си живуркат на гърба на нас – аз също съм обиран, но не съм имал шанса да се насладя на новата мода – Джебчийски танц.

Че промяна в законите трябва – трябва! Инак по-добре изобщо да не се уповаваме на защита от полицията, а да хващаме сопите и кой където свари… Абсурдно е 11-годишната пикла да прибира детски, да посещава държавно училище и същевременно да ни краде – оглеждаме си престъпнички или какво?!

Гергана Попова, снимка: NOVA

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*