Какво се случва в Комисията по отбрана?

Днес заедно със състуденти от ФЖМК, по покана на журналистката от mediapool и наш преподавател д-р Цветелина Соколова, посетихме Комисията по отбрана. Признавам си, че макар да съм гледал стотици пъти парламентарния контрол, се развълнувах, защото винаги съм мечтал поне за няколко месеца да стана депутат. Не заради друго, а за да имам шанс да входирам законопроекти, касаещи адекватно наказание за домашните насилници и изродите, които заливат бившите си съпруги с киселина.

Още на входа се срещнахме с народния представител и експерт по сигурността г-н Славчо Велков. Не се сдържах и похвалих внук му – Слав – за блестящата реализиция на авторски филм, засягащ важни теми върху, които младите трябва да се замислят, едва на 17-годишна възраст.

Пропуск на Мимо Гарсия за НС

Атмосферата в бившия Партиен дом, днес спомагателна сграда на Народното събрание, е прекрасна. Напрежанието не витае във въздуха, но непрекъснато депутати влизат от съвещание на съвещание, а журналисти и камери ги следват по петите.

Зала 232 „Комисия по отбрана“ в очакване на народните представители

Комисията по отбрана се помещава в зала 232. Бяхме любезно посрещнати от съветниците, които искрено ни се зарадваха.

От ляво надясно: Константин Попов (председател на Комисията), Владимир Тошев, Запрян Янков, Калин Василев, Пламен Манушев, Пламен Нунев, Емил Христов и Красимир Каракачанов

Председател на Комисията е генерал Константин Попов, бивш началник на отбраната. Точка 1 се въртеше около сделката за закупуване на два военни кораба, която е спечелена от МТГ „Делфин“ АД. Първата частна кораборемонтна компания у нас ще работи за строителството им заедно със световни лидери в бранша, чиито годишни обороти достигат 38 милиарда евро.

Славчо Велков, член на Комисията, попита в какъв срок корабите ще са готови и годни за експлоатация. Контраадмирал Митко Петев обясни, че за строителството на такъв тип плавателни съдобе обикновено са необходими 5-6 години, но в случая „Делфин“ още през 2020 пускат първия кораб, през 2021 – втория, а през 2022 – всички модификации и на двата ще са налични, като офертата на компанията важи за 370 дни и след това е невалидна.

Красимир Каракачанов

Генерал Андрей Боцев съобщи, че платовете, закупувани за униформи преди 30 години, вече не могат да се открият и се правят експерименти с нови материали.

Г-н Милен Михов от Обеденени патриоти,  генерал Боцев и министър Красимир Каракачанов се обединиха около тезата, че са необходими парадни униформи за военните, както и закупуване на ежедневни такива.

Депутатски чай

Между изслушванията поднесоха на всички присъстващи кафе или чай, както и вода. Не вкусихме депутатски кюфтета, но отпихме депутатски чай.

Министър Каракачанов след заседанието
Мимо Гарсия и Красимир Каракачанов, министър на отбраната
Мимо Гарсия с министъра на отбраната Красимир Каракачанов
Мимо Гарсия в Народното събрание
Мимо Гарсия, Христина Пилева, Анина Сантова, Анелия Георгиева, Никол Панкова и Д-Р ЦВЕТЕЛИНА СОКОЛОВА
Мимо Гарсия и министър Красен Кралев
Мимо Гарсия, министър Красен Кралев и Христина Пилева
Министър Красен Кралев с Мимо Гарсия, Христина Пилева, Анина Сантова, Анелия Георгиева и Никол Панкова

Едно страхотно изживяване, което ти дава нов и задълбочен поглед върху депутатската работа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*