ТРЯБВА ДА СА ЗАЕДНО – ВИДНО Е ЗА ВСИЧКИ

Преди малко се върнах от уроците по фехтовка, които Софийският университет – волно/неволно – ми осигурява ежеседмично. Та там има момиче и момче, които непрекъснато се подкрепят и прегръщат. Тя е решила да не заминава да учи в чужбина, заробвайки се с кредити, и е вдъхновила него заедно да се потопят в дебрите на икономиката.

Двамата са олицетворение на онази химия, за която всички бленуват. Срещнали са се отдавна и всеки е допуснал другия в живота си. Но нито дамата, нито мачото са направили първата крачка… все още.

Днес след тренировка се заговорихме – кой какво учи, доволен ли е от първите месеци, с какво се занимава в свободното си време. „Ние не сме такива приятели, а и на този етап няма как…“ – бързо уточни госпожицата, разваляйки всеобщото убеждение, че са заедно и още как.

Директно почнах – „Защо си изпускате шанса?! Умирате един за друг, но се криете зад клишетата „ако сме заедно, няма да се учим добре“. Месец след месец наблюдавам гостите, които идват в предаването на Наталия Кобилкина „Без задръжки“, което се излъчва по BIT, и се изненадвам как приемаме, че вечността е пред нас, отказвайки да изживяваме моментите, които съдбата ни поднася.

А не бива – ограниченията, които си поставяме сами, може да преодолеем пак сами. Поканих ги да дойдат при Наталка и да си позволят да изживеят случващото се между тях. Притеснението им е пределно ясно – ако тръгнат заедно и след време се разделят, дали нямат да жертват приятелството си, но… това не е задължително. Всяка среща в земния ни път е определяща, всяко събиране и всяка раздяла – също. Не трябва да се страхуваме да следваме сърцето си, мислейки напред в бъдещето.

Дали се касае за напускане на сигурната работа и преследване на някаква мечтана професия или за впускане в романтична връзка, която всички очакват да се разпадне след месец-два – страхът не бива да е водещ, а единствено вътрешното чувство.

Трябва да са заедно – видно е за всички…

***http://natalia.bg/HWA/black-friday***

Снимка: Гугъл
Мимо Гарсия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*