К(ЕВИН)артите са /E/ НА МАСАТА

Когато Кевин Спейси печелеше награди и милиони на „Нетфликс“ – имаше приятели и всички го обичаха.

Когато Кевин Спейси иронизираше Тръмп и подкрепяше Хилъри – имаше приятели и всички го обичаха.

Но когато стана ясно, че Кевин Спейси има и тъмна страна – всички го изоставиха. Като че те са безгрешни, нямат никакви грехове и е необходимо, за да не изгубят зрители и пари, да се разграничат отвсякъде от него – няма да има седми сезон на „Къща от карти“, но спират засега и снимките на шести; Кевин няма да получи награда „Еми“ и за капак – изведнъж се появяват всякакви безизвестни актьори, които обявяват: „И мен, Кевин ме опипваше!“.

Разбира се, че това, което си е позволявал Кевин Спейси е недопустимо. Човешката плът, обаче, често става разменна монета – „Дъртакът-актьор/продуцент ще ме опипа, но ще ми помогне в кариерата“. Защо никой не се запита – как е възможно 10-20-30 години да мълчиш, твърдейки че живееш с посттравматичен стрес, а сега изведнъж да разказваш с удоволствие за случката надълго и нашироко по списания и телевизии, за да си направиш ПР?!

Кевин се опита да спечели на своя страна гей лобитата, но не успя. И те не го искат в редиците си вече. Политиците, които го използваха за реклама в предизборните си кампании, също удобно го забравиха.

„Няма незаменими хора!“ важи в пълна сила за Спейси. Сега „Нетфликс“ ще си намери нова звезда, която да обгрижва. Политиците ще си изградят нов клоун, който да забавлява масите, а безизвестните актьори ще си разделят парите на Кевин – той вече е извън играта.

NEW YORK, NY – JUNE 11: Host Kevin Spacey performs onstage during the 2017 Tony Awards at Radio City Music Hall on June 11, 2017 in New York City. (Photo by Theo Wargo/Getty Images for Tony Awards Productions)

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*