ПРОБЛЕМЪТ С ЦИГАНСКИТЕ КОНЧЕТА

Независимо дали сте пътували до Терминал 2 на Летище София, за да летите нанякъде или за да изпратите Ваш познат, сте минали през циганската махала. Винаги съм се възмущавал как може така да посрещаме чужденците в България – боклуците, които са разпиляни навсякъде, могат да съперничат единствено на Голямото тихоокеанско сметище.
Естествено, електрическите табла в този район са преместени на най-възможната височина, но не спира „респресираните“. Това последното е важно, защото при всеки опит слободията там да бъде озаптена, гракват платените НПО-та и институциите замлъкват. Буквално онемяват.

Ала бездействието заплашва не само естетиката на София, но и живота на всеки, който минава оттам. Прибира се вчера моя приятелка, тъкмо изпратила дъщеря си на есенен курс в чужбина, и изведнъж между колите започва да притичва стадо коне, от онези, които „минират“ цялата столица с фекалиите си и пренасят набор от разнообразни крадени вещи.

Единият кон блъска джип и чупи калника му, а друг за малко не се блъсква в страничното шофьорско огледало на приятелката ми. За части от секундата инстинктът й за самосъхранение я провокира да натисне газта и да премине напред, доколкото е възможно това в образувалата се колона. Конят все пак се удря в задната врата и тя хлътва.

Излиза мъж зад нея, кръсти се и я пита дали е добре. Хм. Миленка се е отървала, ала ние кога ще се отървем? Спазваме всякакви закони глупави и напълно безсмислени, стараем се да сме правови, а определена хитра група тъпче върху добротата ни. Извинете, но това можеше да завърши и трагично, нали го осъзнавате?

Обичам родния си град и не желая той да бъде фекалница. А Вие?

Снимка: cottonites.co.uk

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*