СТУДЕНИНАТА НА ХОРАТА В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ

ВИЖДАТЕ ЛИ ТОВА ЩАСТЛИВО СЕМЕЙСТВО НА СНИМКАТА? МИНАЛАТА ГОДИНА СА ПРАЗНУВАЛИ КОЛЕДА, НО ТАЗИ НЯМА ДА УКРАСЯВАТ ЕЛХА, НИТО ДА ПОСРЕЩАТ ЗАЕДНО 2018-ТА.
МЪЖЪТ НЕ ДОЧАКА И ПЪРВОТО НИ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО.

Нека европейските чиновници да имат едно наум, ако им потрябва медицинска помощ – на такси ли ще разчитат, на съседи ли – изборът е техен.

Прочетох статията в 24 часа /24chasa.bg/novini/article/6467033/ и пиша възмутен и покрусен от загубата на семейство Добреви. Да се поднесат съболезнования е лицемерно. По-правилно е да им кажем: „Не сте първите, не сте последните, а сте поредните жертви на „бърза помощ„.

***

Молите ли се вечер? Аз го правя. Винаги изговарям на глас следното: „Господи, моля те, моето семейство и аз да сме живи, здрави и да не ни се налага да постъпваме в болница“. Понякога „да не ни се налага да постъпваме в болница“ минава преди „да сме живи и здрави“.

Да, страх ме е да съм в лапите на коравосърдечни хора, които могат да ми внушат, че страдам от някаква болест, да ме режат безпричинно, за да усвоят/откраднат едни пари. Правят го. И то често.

Изнудват пенсионери, че няма да им дават лекарства с намаление, ако не лежат по два-три дни в болница. Даже кръвното не си правят труда да им измерят, ако не бутнат в нечие сестринско деколте /като на фолк певачка/ я една петолевка, я едно десетолевка.

Човешко отношение от страна на лекарите не очаквам. Няма да забравя, когато ми счупиха ръката по физическо във втори клас и отидох в „Пирогов“. „Ще наместваме без упокойка, ако не дадете 10 лева“. Смешно ми е сега, плачеше ми се тогава. Но и обратното ще да е вярно.

Нямаше човечност към дете, а какво остава за наивна, възрастна жена, която се страхува от заплахите на тези, които са призвани да се грижат за нея. Правят номера и с дните за престой – влизаш за седмица, престояваш само три дни. Една моя позната имаше „честта“ да преспи на кушетката на медицинските сестри, понеже хем има направление за лечение, хем няма свободни легла.

Е, така щеше да изкара четири „прекрасни“ дни, но понеже аз се чух с нея по телефона и разбрах за тази „привилигия“, „егоистично“ реших да я „лиша“ от нея. Пристигнах в болницата, без да се съобразявам с часове за прием. Малко ще е да го нарека скандал.

Малко ще е, но на тях им е малко. Защитавам всеки ЛЕКАР, дори и несвестните, дори меркантилните мерзавци, които са жертва на насилие. Но трябва да защитаваме и пациентите. Нали те са там за нас или пък ние сме там заради тях?

Ами какво да кажем за БЪРЗАТА ПОМОЩ. Бърза ли е, бавна ли е – пълна смехория, която може да бъде класифицирана само и единствено като престъпна. Не знам дали някой прави списък колко хора са си отишли от този свят заради „мъдреците“, които „мъдруват“ кой случай колко е спешен…

По-добре да не списва такова нещо, че съвсем ще се отчаяме. АМА СЪВСЕМ. По-добре да се направи, за да се отрезвим…

Съпругът на Евелина Добрева – Спас получава криза на 16-ти септември, която затруднява дишането му. ШЕСТ ОБАЖДАНИЯ ДО БЪРЗА ПОМОЩ – ШЕСТ! Размотавят я, разпитват я лекари, препредават й телефони. Все едно става въпрос за картофи, които доставчици си преразпределят.

Когато линейката най-накрая идва, започва разкарване по болници и откази той да бъде приет. Един вид – „Абе, вземи тия картофи!“, „А, не, не ги ща, в повече са ми!“. Накрая Спас бива приет, но за съжаление умира.

Тече разследване, не може да правим прибързани заключения. Има вероятност да е било фатално, да не е имало решение на проблема вече. Напълно нормално – след ШЕСТ ОБАЖДАНИЯ, часове размотавания по софийските улици и етажите на тази и онази болница – един мъж си отива. Оставя вдовица, оставя дъщеря без баща. Няма да е до своите близки. Но няма и да е последен. Повярвайте.

Скоро пак ще имаме нов такъв случай на наглост и дебелокожие от страна на личности, на които не им се работи. Ама едно е да те мързи в кол център за предлагане на реклами, друго е да се чудиш как да изолираш този и онзи медицински случай, карайки хората сами да си мерят пулса, температурата и тъй нататък.

Поздравявам министър Николай Петров за незабавната реакция – това е мъжка и човешка постъпка. Необходимо е всеки да подава сигнал за своеволията на тези, които са призвани да бранят човешкия живот. Мълчанието от страх, че животът ни е в техните ръце, не решава нещата. Задълбочава ги. „Не е луд този, който яде баницата. Луд е този, който му я дава!“.

Снимка: 24chasa.bg Спас, Евелина и дъщеря им

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/09/27/.1569510

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*