ЕСТЕСТВЕНА ФАЛШИВОСТ

Септември 2012 година, анонимна майка в БГ Мама форум:

„Прехваленото напоследък ** СОУ се оказа пълно с деца с психични проблеми по 10-12 в клас! Събират всички изхвърлени от други у-ща.Имат ли право да лишават здравите деца от нормално обучение? Аз , а и други майки смятаме да отпишем децата си от това сбъркано училище. Искам моето дете да получава нужното внимание , а не да се пренебрегва заради деца, чието място не е тук и то в такова количество.“

Август 2017, детската учителка Христина Шиндова:

„Вие давате ли си сметка за какво става въпрос? Колко много деца и хора със СОП има, които се „интегрират“ и си ходят без проблем сред нас. А ако тия хора не са достатъчно изследвани и не се занимават достатъчно с тях, те са зверски опасни! Спрете с „приобщаващото образование“! Върнете специалните градини и училища и пансиони за тези деца! Това е опасно за бъдещето на тази планета! Осъзнайте се!“

Септември 2017:

Институциите срещу детето, институциите срещу човещината – това е изводът. Днес с моя приятелка разговаряме за случилото се с нея.

Дъщеричката й е със синдром на Даун, има диабет от тип едно и е полусираче от 13 години.
Напълно нормално, момиченцето взима помощи, но през юли и август не са превеждани пари.

След дългото чакане приятелката ми си отделя целия ден, за да проучи какво се случва. Оказва се, че някаква анонимна служителка преценява на своя глава, че в летните месеци, заради смяната на училища, сумите не трябва да бъдат получавани, да не би майката да е подала фалшиво/подправено заявление…

Питам се – ако бащата на това клето дете беше жив, през лятото щеше ли да си взима почивка от издръжката му?! Питам се – диабетът също ли си почива през лятото, а синдромът на Даун?

***

Ужасявам се от неразбирането на другите. Човешкото в хората вече липсва. Това е ужасно. Разделяме се по всякакъв начин и не се усещаме, че поради това загубваме връзката един с друг.

РЕЛИГИЯТА – завръщаме се към тъмните времена, когато са избождани очите на „неверниците“, отказали да променят своята вяра. Да, и аз вярвам в християнството, но моля Ви – това не е панацеята за всичките проблеми. Не може да разсъждаваме, че днешната взривоопасна обстановка от страна на тези, изповядващи исляма, се случва заради пренебрегването на християнството, защото не са далеч времената, когато и тази религия е преследвала, осакатявала и убивала чуждопоклонниците.
Ничия вяра не бива да има превес над човешкия живот.

Със съжаление забелязвам, че под информацията за случващите се атентати, разни лелки и чичковци сатанизират днешната младеж, която не познавала и не споделяла Божиите „закони“. Чудя се – прочитането на религиозни брошури, какво общо има с истинската вяра? Тя не се учи. Не ме разбирайте погрешно – има и добри попове, голяма част от които не се возят в скъпи возила и не правят заменки с църковни имоти, но какво доказва, че те са по-достойни, за да нравоучителстват.
Всеки има грехове. Един от големите ни грехове в днешни дни е това, че не приемаме НЕ РАЗЛИЧНИЯ, А ДРУГИЯ. Няма значение по какъв признак го отричаме – същественото е, че го правим.

Пренебрежението към женския пол още съществува, а това е толкова несправедливо. Чудя се защо има разминаване в заплатите на жените и мъжете. Защо има бащино име, а няма майчино?! Защо жените взимат фамилията на съпруга си – не е ли това негласно подчинение. Младежите днес употребяват думите „куч*а“ и „ку*ва* за всяка, която им се опъва. Чувал съм по паркове и градинки забележки от сорта „Не се говори така!“. Няма обяснение защо. И младежите осъзнават, че не трябва да говорят по този начин само пред възрастните, а пред приятелите – може. Хвалят се каква им е бройката, онагледявайки жената със секс кукла. След това те стават възрастни, но възгледите им не се променят.

Знаете ли – мои близки хора, които са интелигентни, изчели са огромен брой книги, пътували са по чужбина, а са предубедени по отношение на циганите. Мразят ги дори, без да имат ясна причина за това. Просто изпитват неприязън. Винаги съм се изненадвал от това. Все пак една от тези жени близо 20 години живя зад граница и все се терзаеше от изрази като „българска работа“ и „българин ако е, не ми го хвали“. Да, аз си признавам, че комуникирам с цигани в ежедневието си. Не, не ги наричам с фалшивото „роми“, както не държа да се обръщат към мен с българин-европеец. Това, че пия кафе с моя приятелка циганка, не ми пречи да ненавиждам циганина, който уби Ангел, заради една цигара. Не ми пречи да ненавиждам циганите, които пребиват и изнасилват бабички.

Нямам никакво предубеждение към хората. Задължително ли е този, който знае Корона наизуст, да е терорист? Не, разбира се. Тогава защо циганите задължително се възприемат за нещастници, които стават само за сапун – съжалявам за клишето!

ПИТАМ ТАКИВА ХОРА: Ако Ви дам един пример – ако сега пребият една грозна циганка и една красива българка – коя ще съжалите? Разбира се, българката и автоматично ще приемете, че циганката си го заслужава.

Няма как да пропусна и втръсналата тема за сексуалната ориентация. Ясно е, че никой НЕ се интересува кой с кого си ляга, нали?! Опа, момент – как хем не Ви пука кой с кого е в леглото, хем статиите за сексуалните подвизи на хората са най-четени?! Аз нещо не ги разбирам нещата много-много?! Няма да има ни прайдове, ни петиции, ако хората уважават личността. Да, това никой не го прави. За какво?! Заливането с помия на личността основа е типичен метод за разчистване на сметките в политиката, в медиите, а и при най-обикновените професии.

О, щях да забравя, когато някой е болен, вместо съчувствие, се изпитва наслада. Ако човек е известен, заработил си е честно парите, му се пожелава да умре – като Нана, например. Ще Ви питам пак нещо – сега започват форматите, ще пуснете СМС за синеоката гърла, нали?! Е, ок, тя няма да Ви пусне, няма да опипате силиконовите й форми, но поне плакнете око – нека се заседи на екрана по-дълго време. Тогава какво Ви пречи да дадете стотинка или левче на някой клошар.

Та написах всичко това, бая дълго, защото имах нужда. Истинска. А хора като мен, като им натежи, или говорят, или пишат. Но пък писаното остава. Малко хора ще дочетат статията докрая. Нормално е, но малцината, които го сторят ще се запитат от какво ми е станало тъжно – започва новата учебна година, в която децата със СОП отново ще бъдат изолирани. Как пък училищата не намират един ден, в който да обърнат внимание на тези деца и на техните проблеми?!

В моето училище години наред се организират кулинарни базари. Радвам се, че вече завърших, за да не виждам това – родителите се състезават колко пари ще съберат и дали техният клас ще бъде победител. Колосални суми се събират – 6000 , 7000 , 9000 лева. Да, даряват се накрая, но това се прави от естествена фалшивост – не се дава урок на децата, че трябва да правят добро. Учат ги, че трябва да се състезават.

Естествената фалшивост е в действие навсякъде – ако се наложи, ще бъдеш в клас с мюсюлманин; ако се наложи, ще пътуваш с ромка; ако се наложи, ще се здрависаш с пед*ал; ако се наложи, ще се насилиш да не обърнеш глава от страданието на едно дете със здравословни проблеми.

Но няма да почувстваш нуждата да приемеш НЕ РАЗЛИЧНИЯ, А ДРУГИЯ. Животът в стериотипи е страшен, а нивото на човешката злоба вече няма как да бъде измерено. Бъдете по-добри.

Снимка: Parent Health Hub

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/09/10/.1566576

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*