НЕ РАЗДЕЛЯЙТЕ МАЙКИТЕ ПО ЕТНОС

Всичко започна преди три часа, когато аз и неколцина други чакахме на спирката автобус, който минаваше „едва“ на 20-25 минути. Истинско блаженство!
Заговорихме се за „редовния“ транспорт и от дума на дума с една циганка /ромка, ако предпочитате/ се заприказвахме за неспиращата агресия, която ни залива отвсякъде.
Жената сподели, че в детската градина синът й бил удрян многократно от учителката на групата. И не, не си вадете грешни заключения – тук етносът няма нищо общо, просто въпросната възпитателка имала навика да дърпа уши и да удря шамари.
Майката, естествено, спряла детето си от тази градина – нито жалбите помогнали, нито институциите се загрижили за съдбата на момчето.

Та майката успяла да уреди /!/ детето в друга детска. Как ли? С рушвет, разбира се. Минала тънко – дала само 100 лева, но болката в душата й се усещаше. Преди години в предаване, което водих, една майка, българка отвсякъде, сподели, че в детските градини отказват да приемат дъщеричката й, защото е диабетичка и трябва на няколко часа да й се бие инжекция. Да, със сигурност веднага ще съжалите момиченцето – русокосо, синеоко и усмихнато, но извън красотата всички сме еднакви.

Пиша това не за да критикувам транспорта, нито да хуля детските градини. Имам една молба – Не разделяйте майките по етнос. Те са просто Майки – светици.

Снимка: sciencenews.org

Публикацията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/09/07/.1566099

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*