АТАКА СРЕЩУ издателство ПРОСВЕТАта

„ДИСКРИМИНАЦИЯ!“, „СЕГРЕГАЦИЯ!“, „ЦИНИЗЪМ!“ – кампанията срещу издателство „Просвета“ тече с пълна сила!

Свикналите да бъдат удобно субсидирани от различни фондации писачи сега хвърлят кал, защото издателството си е позволило да създаде черно-бели учебници за деца, които произхождат от семейства с ниски доходи.

За пореден път вредните и съмнителни коментатори критикуват с напълно несъстоятелни аргументи, извадени от лъскавите книжки. Всички ние знаем що е дискриминация, всички ние знаем колко силна може да бъде детската злоба – лично съм виждал как две деца опъват на кръст трето, защото е с евтини маратонки, има счупено колело, а баща му кара кола за 2000 лева.

Повярвайте ми, никое дете няма да се вълнува какъв учебник ще има или има съученикът му – със сигурност друго ги интересува, а именно имат ли пари родителите за нормални дрехи и за петъчно излизане на дискотека.

Много по-хубаво е да имаш учебник, отколкото да нямаш, но да не бъдеш „дискриминиран“. Явно вече освен по пол, по релегия, по сексуална ориентация, ще се разделяме и по цветност на учебните помагала. Хубаво, но хулейки „Просвета“, нищо няма да променим във възпитанието на децата.

Напротив, в още по-голяма злоба ги приучваме – плащат ти и организираш черна кампания срещу издателството, но всичко това се отразява най-вече на просветата. След като стигнахме дотам, че е по-важно какъв цвят учебник имаш, а не с какви знания излизаш, не зная защо изобщо е нужно да се посещават курсове, училища, университети.

Вместо да се занимаваме с несъществени неща, по-добре да организираме бреймсторминг и всеки да даде идея как УЧИЛИЩЕТО да се превърне в място, което привлича децата, а не ги отблъсква с идиотски правилници и безсмислени уроци.

Снимка: JSTOR Daily

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/09/01/.1564946

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*