Всеки си има проблеми, но не всеки си слага въжето на шията

Какъвто и да е глас и присъствие на сцената да е имал Честър Бенингтън, няма как да изпитвам към него съчувствие, защото той не е нито наръган с нож при обир, нито е прострелян на улицата – сам е избрал кога и как да си отиде от този свят.

Това, че си фен на даден музикант, писател, артист, не означава, че трябва да притъпиш разсъдъка си и като кон с капаци да твърдиш, че понеже е ВЕЛИК музикант, писател, артист, е извършил и ВЕЛИКА постъпка, като е сложил край на живота си.

Феновете му го защитават неистово – няма лошо, но започвам да се чудя до каква степен са го харесвали, след като по един парекселанс перверзен начин оправдават избора му. Аз не съдя Честър – той е преценил да постъпи по този начин, но все пак – извън религиозната тематика за отнемането на собствения живот, съществува и моралът – както не може да бъде подкрепено убийството, по същия начин трябва да се отнасяме и към самоубийството, освен в случаите, когато болката при заболяване е нетърпима, а лечението – невъзможно.

Не съм почитател на Linkin Park, но обожавах Робин Уилямс, който също се самоуби. И за него, и за Крис Корнел съм бил на същото мнение – колкото и да обожествяваш дадена личност, не може да пренебрегнеш трезвото мислене.

Също така не мога да се съглася, че само известните имат проблеми – трудно им е и заради това прибягват към алкохола и наркотиците. Всеки си има проблеми, но не всеки си слага въжето на шията. Надали животът на Честър, Робин и Крис е по-тежък от този на хора с ампутирани крайници или без зрение, нали?

Луксозни дрехи, скъпарски автомобили, класни напитки, красиви момичета е ежедневието на първите и  просене, срам, подритване е ежедневието на вторите. Но изведнъж се оказва, че звездите са по-неоправдани и по-нещастни – това не е нормално. Да, материалните неща не са всичко, но и тримата по-горе споменати са имали съпруги и деца, които са ги обичали, както и фенове, които са били до тях.

Да почива в мир Честър и дано е на едно по-добро място, откъдето ще може да осъзнае колко подкрепян и обичан е бил.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/07/22/.1557944

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*