The Sex и малките населени места

Вчера бях с познати за няколко часа в село Яна – освен задушевни разговори и ледена бира (не съм шофьор, спокс) – направихме и една разходка. Почувствах се като новия актьор в ролята на Индиана Джоунс – гледаш една полянка, която е обрасла в трева отвсякъде, едва се минава и се молиш на кърлеж да попаднеш, вместо на змия.

Замлъкнахме – нито е подходящо място за пикник, нито има дървета за сянка – дори и аз отричащият НЛО-тата, взех да се замислям дали пък наистина не е някакво послание, което се опитва да ни предупреди за предстояща инвазия. Тъкмо започвам да си фантазирам как ме разпитват хиляда репортера, как в НАСА ме провъзгласяват за почетен директор за следващите 1000 години и се оказа, че всичко ще си остане само филм в главата ми.

Разкъсани опаковки от презервативи има навсякъде на това място, а два използвани се въргалят малко по-надолу – публична полянка! Връщаме се отново към разговорите и бирата. И подхващаме темата за едно занимание, което хем се практикува от почти всички, хем никой не го коментира – The Sex и малките населени места.

Всички сме се забавлявали с епизодите на „Сексът и града“. Безспорно, това е най-добрият тв продукт от жанра, който надали някога ще има реална конкуренция, а какво остава да бъде свален от трона. Колкото и да е смешен, сериалът постави на масата редица сериозни въпроси: жената като личност, а не само в ролята на сексуален обект; жената като приятелка, извън интригите и забиването на нож в гърба и т.н.

Светът вече е място, трудно за опознаване – в Саудитска Арабия преследват момиче, защото е с къса пола, а известна американска влогърка предлага на най-добрата си приятелка да „опита“ гаджето й. Всичко малко или много се касае за секс – това ни залива отвсякъде, а масмедиите получават пари, за да рекламират непрекъснато разнообразен наръч сайтове за запознанства, спрейове за по-удължено удоволствие, а сигурно не е далеч времето, когато из София и другите европейски столици ще бъдат инсталирани кабинки „10 евро на креватен маратон“.

И колкото и да не обичам разделението между големите градове и малките селца – по темата секс има сериозно разминаване между опознаването на материята и безопасността, изследванията за болестите, предавани по полов път.

Българското общество вече е доста освободено – момичета още на 13-14 години си разголват задните части публично за няколко лайка, а в момента най-предпочитаната професия е тази на вечно пътуваща по екзотични дестинации „хостеса“. Ала в малките населени места хората все още се срамуват от темата секс и не смеят да говорят за „пчеличките и птичките“.

Е, хубаво де, ала като се избягва една тема, освен да доведе до някакъв венерически „подарък“, нищо друго няма да се случи. Българското училище и по този въпрос куца – ни в седми, ни в осми, ни в единадесети клас някой се заема да изкаже нещата от „а“ до „я“, да предразположи младежите, да спечели доверието им и да ги убеди, че мисли за тях.

Интернет може да предостави голямо количество материали, ала човешкият контакт и личният опит няма как да бъдат заместени от техниката. Безумно е да принуждаваш децата си да правят секс на поляна, защото не искаш да признаеш, че и те, а и самият ти практикувате това.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

SEX AND THE CITY: Kristin Davis, Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall and Mimo Garcia.

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/07/20/.1557628

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*