ТАТУСИ ЗА ПРИКАЗ – ВАСИЛ ЛЕВСКИ ДО МАРИХУАНАТА

Преди няколко часа разбрах хубавата новина – приет съм да уча журналистика в Софийския университет. Нали ги знаете интернет философчетата – плюят журналистическата професия, както и образованието у нас. Аз съм последният човек, който може да бъде обвинен в субективност по темата за качеството на средните и висшите учебни заведения – критикувал съм ги, давал съм предложения, но градивни, а не злобни.

Не че е хвалба, но няма как някакъв комплексиран и озлобен човечец да ми твърди, че това да си едно от двайсетте приети момчета в тази специалност е нищо. Не става така – кажи ти какво си постигнал, а тогава омаловажавай.

„Мимо, къв е този тъп филм дет си създал!“ /„Насалевци: Бедни срещу богати“/, „Мимо, кво е това глупаво предаване дет водиш!“ /„Поле за отговори“/, „Мимо, ква е тази малоумна специалност дет си избрал!“. Абе, драги, а Вие какво направихте за 40-50-60 години живот. Може да съм снимал тъпотии, да съм водил глупости, да уча малоумия, но съм на 19 и съм направил нещо, а Вий сте отворени усти, пълни със злоба.

Другото нещо, което изнервя изключително много – „Журналистите са мръсници, продажници, нагли създания“. Аха – не се сърдете, че ни унижават навсякъде с определението „българска работа“ – не си го и помисляйте. Така ще ни казват, защото самите ние така определяме другите – журналистите не ставали за нищо, учителите и те, лекарите също и всички останали…

Мъчат се злобарите да блеснат като унижават другите, защото нищо не умеят. Чуждото нещастие/омерзение няма да Ви ощастливи/възвеличи.

Плюят циганите на поразия, ала не поглеждат своите издънки, които 16-17-годишни, метнали се на скъпи коли, бият слепци и блъскат хора.

Циганите, циганите и пак циганите – изравнете нещата. Като са Ви виновни циганите за Асеновград – с право – защо не са Ви виновни българите за вършените поразии?! Хранили сте циганите с данъците, а не плащаме ли детски на Вашите хлапаци, които се татуират с всякакви абсурдни надписи, не рядко унижаващи Левски, Ботев, поприкривайки ги с листа от марихуана! Циганите не ходели на училище, а какво обяснение ще дадете за Вашите деца, които посягат на учители – за съжаление, все по-често.

Българите имаме нужда да се отървем от този двоен аршин – и вместо да принизявате другите до Вашето ниво, опитайте се да достигнете тяхното.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Права запазени за снимките:
Pinterest
bulgarianhistory.org

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/07/11/.1556301

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*