Стрелбата по кучета е сафарито на бедните

За да отидете на сафари в Африка са Ви необходими много пари: самолетни билети, хотел, такса, за да убивате животните – не всеки може да си го позволи, а и рискувате да изпаднете в положението на американския стоматолог Уолтър Палмър, който уби лъва Сесил в Зимбабве. Брожението срещу него го принуди да затвори клиниката си, но всяко чудо за три дни – пак я отвори, купи си скъпа кола и кой като него…

У нас даже един час пощада няма – интернет философчетата тържествуват, че кучето на Катерина Евро е убито – „Заслужава си го тая, цял живот нищо не е работила, а има огромна къща!“, „Комунистическа хрантутница, на̀ ти сега!“, „Пробутваше бездарния си син, ама Господ не прощава!“ – това са само част от коментарите, които могат да бъдат прочетени в мрежата.

Стана ми изключително мъчно – животното е част от семейството. Аз също имам домашен любимец – котарак, порода сфинкс, без козина – бол хора се отвращават от него, ала може ли това да им послужи като оправдание, за да го гръмнат?! Що да не може… И да бъде хванат кретенът, прострелял по такъв мъчителн начин кучето на Евро, адвокатите му ще намерят хиляди вратички: ще пледират, че е получил депресия от постоянния лай; че при вида на хубавото кученце се е пробудил мъчителен спомен от детството, когато техните не са му купили такава порода куче и той, изпаднал в умопомрачение, го е убил; или пък че времето е толкова непостоянно – ту вали, ту пече – че му се замъглила представата за това, кое е законно и кое не.

Из Закона за защита на животните.

Чл. 10. (1) Забранява се проявата на особена жестокост към животните.

(2) За особена жестокост се смятат:

1. умишленото причиняване на смърт на животни;

2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;

3. организирането на боеве с животни;

4. стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни.

Чл. 62. (1) Който прояви особена жестокост към животно по смисъла на чл. 10, се наказва с глоба от 500 до 1000 лв., освен ако деянието не съставлява престъпление.

Така като се погледне, се оказва, че стрелбата по кучета е сафарито на бедните и на по-стиснатите. От какъв зор ще летиш хиляди километри, като може да убиваш колкото си искаш кучета тук. Никой няма да си направи труда да те залови, а ако това все пак се случи – адвокатът ти ще протаква ли, ще протаква, а обществото примирено ще си мълчи.

След като всички приемаме за нормално, че акушерката, гаврила се с бебе, две години почти не може да бъде осъдена заради това, че лошото време е попречило на адвоката й да се запознае с експертизата, че не я разпознали на видеозаписите и тем подобни щуротии – как пък ще се трогваме за някакво псе, и то собственост на известна актриса – „Нека й е“, нали така ни учат „мъдреците“ в социалните мрежи.

Ала на някои ловът на кучета (бездомни/дворни, няма значение) вече не им стига, за да си утолят жаждата за кръв и тогава става страшно, защото всяко човешко същество у нас, което няма охрана, е застрашено. Фелдшерката, която бе пребита от роми в Роман, ще го потвърди – тръгнала тя да спасява някакъв от компанията, но не им харесало качеството на здравната услуга на останалите и си организирали едно забавление – с шамари, с ритници да накажат тъпата българка.

А преди дни 75-годишна жена в центъра на София бе грубо изблъскана – дъртофелата не трябва да пречи на 45-годишните мъжкари – обезщетение да им плати. Но като не му се получило на мъжкаря сафарито да пречука бабата – обявил се за луд. То това вече е модерно – правиш, каквото правиш и се измъкваш чрез психиатрията /Кой знае какви подкупи се дават там…/, а онези пак си обясняват „Трябва съдебна реформа, нужна е съдебна реформа“.

Докато чакаме тая пуста съдебна реформа, ловът ще продължава – ще умират и кучета, и хора, и пак нищо няма да се промени. Молете се поне като Ви стрелят, да свършат бързо с Вас, нека да не си отидете от този свят с унижението, че това се случва в родината Ви – поне това, поне това ловджиите без билети Ви дължат.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/06/17/.1552284

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*