Защо филипинка да не е „Гласът на България“?

Много е неприятно това разделение, което витае из социалните мрежи – едни хора трезво дават мнение, че Сара Сюзет Намба пее страхотно, а други се обявяват против нейното участие и дори смятат, че тя не бива да е на финал и евентуално да спечели, защото е филипинка.

Не желая да се повтарям, но всички знаем за концерта на Ариана Гранде “One love Manchester“, който послужи за подкрепа на целия свят. Там никой дори не си и помисли да разграничава по националност участващите певци и да коментира, че еди-кой си няма право да е там, защото не е британец.

Срамно е, че в 21-ви век България продължава да е подвластна на такива стериотипи, които са изключително глупави. Няма значение дали победителят ще е филипинец, селянин, аристократ, комунист, русофил или каквото ще да е още.

„Гласът на България“ е редно да се води само и единствено от гласа, а не от други характеристики на дадения кандидат за музикална слава и кариера. Ако сме нация, подвластна на шовинизъм, нека да забраним на чужденците изобщо да влизат през границите ни.

Идеята на самия формат е страхотна и „Кастингите на тъмно“ са именно за това – водещ е само гласът, а всичко останало губи значение. Музиката се създава и се пее чрез положителни емоции, а не чрез омраза.

И още нещо – залагането на песни на български си е чиста ПР акция, как пък в останалите месеци се прехласваме по иностранните изпълнители и техните произведения, а сега сме само за българите. Смешно е.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/06/11/.1551258

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*