А посолническата зависимост? А религиозната зависимост? А другите зависимости?

Разбирам Марешки – това, на което той бе подложен, трудно някой би понесъл.
Оказва се, че  да отидеш при Папата се равнява на това, да се докоснеш до Бог.

Спукаха го от майтапи, разбиха го от подигравки, а не знам на какво основание – Марешки може да не е перфектен, ама надали и критикуващите го са такива?!

А Папата не е ли човек, та толкова се притесняваме – кой бил там, кой не бил…

Аз приемам Папата за обикновен държавен глава. Такава надпревара кой да се докосне до него и да се щракне с него, говори само и единствено за комплекси, за голямо его и огромно желание за фейсбук фукане – „Вижте ме, снимах се с Папата“.

За съжаление, повечето „снимащи се“ нямат никакво отношение към религията, но понеже Папата е известен, искат кадър с него, надявайки се името им да се появи на петдесета страница във вестника /поради липса на стотна/.

Няма лошо, всеки иска да се чуе за него – това не е грях. Но е грях да унижиш един човек и да го подиграваш, без да погледнеш първо себе си. Не е редно да критикуваш президентската администрация за чуждо решение.

Та Марешки днес поиска депутатите да обявяват ако са хомосексуални и ако имат зависимост от алхокол, респективно наркотици. Има резон в искането му. Криейки нещо за себе си, ставаш лесен за манипулиране.

Преди няколко дни масмедиите публикуваха снимки и съобщения за срещата на първите дами на държавните ръководители от страните-членки на НАТО. Не мога да не отбележа, че нашата първа дама излъчваше достойнство, стил, елегантност. Сред съпругите имаше и мъж, съпругът на премиера на Люксембург.

Без да изпадаме във вечната полемика „за“ и „против“ гейовете/лесбийките, след като сме европейци, след като живеем в 21-век, харесва ли ни или не – длъжни сме да приемаме тези, които според нас са различни.. Разбира се, без нечия сексуална ориентация да се пропагандира и изтъква.

Хората с алкохолна и наркотична зависимост не бива да бъдат отхвърляни, а подпомагани от обществото. Както има „майчинство“, така трябва да се дава отпуска за лечение в специализирани клиники.

Дали ще са депутати, юристи, бизнесмени, продавач-консултанти – проблемът си е проблем. И нека помним, че тези зависимости нарастват – почти всяко българско семейство вечер бяга от проблемите си и неплатените вноски по кредита с ракийка и салатка, а почти всеки български тийнейджър се друса с наркотици ежедневно.

Но това ли са ни реалните проблеми? Кой кого чука? Кой какво пие? Кой какво си свива?
Пфу – това ако ни бяха проблемите…

Какво да кажем за посолническата зависимост и чуждите решения, които биват прилагани у нас?!
Какво да кажем за религиозната зависимост, която е по-страшна и от терористичния акт в Манчестър?!
Какво да кажем за опростачването на нацията?!

Уважението към сексуалната ориентация е въпрос на култура. Но въпрос на култура е и това, да не сатанизираш даден човек. Двойният аршин няма да ни премахне зависимостите, а ще ги удвои и накрая ще бъдем погребани под тях и няма как да се измъкнем…

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/05/31/.1549458

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*