И ватманът може да служи за пример

Вчера имах интересно преживяване – на късмет хванах четворката от Халите. На цели 25 минути минава, но аз я чаках само четири – почувствах се трамвайноизбран.

Цял ден ми предстояха обиколки и по тази причина си взех еднодневна карта за неограничено пътуване за четири лева.

Беше ми много спокойно откъм контрольори, ала тъкмо влизам в четворката и се сблъсквам с двама такива.

Обект на техния интерес не е моя милост, а една жена, която се чуди как да се измъкне от конфузното положение, в което сама се е поставила – единият от контрольорите минава и тя се оправдава, че тъкмо си е приготвила билета за продупчване, той я отминава и пет минути по-късно я пресреща и вторият контрольор – този път очаква най-накрая тя да си е перфорирала билета.

Жената го е прибрала в портфейла.

Контрльорът решава да й напише акт, но тя се оправдава, ли оправдава: „Тъкмо, тъкмо щях да го перфорирам!“, „Отнесох се леко!“,  „За първи път ми се случва!“, „Проявате разбиране!“, „Звънна ми телефонът!“.

Аз и останалите пътници наблюдаваме сцената с интерес.

Контрольорът е категоричен – не може да й опрости нарушението.
Пътничката отказва акта,плаща си 40-те лева глоба и решава, че добродушната й маска вече е излишна, сменя стратегията, стартира огромен скандал – „Легитимирай се!“, „На какво основание ме глобяваш!“, „Кажи си имената!“, „Ще отзова това в съда!“.

Контрольорите отказват да участват в този цирк. Дават си служебните номера и си тръгват.

Секунди по-късно ватманът започва да псува шофьора на движещ се пред трамвая микробус: „Махни се от пътя ми бе, лайнар! Лайнар, махай се!“.

В това време три момчета си подхвърлят баскетболна топка, която се озовава в краката на ватмана. Един мъж им прави забележка, а те му отговарят с току-що произнесените реплики от водача на трамвая.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Публикацията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/05/30/.1549246

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*