Деца унижават Кристиан Костов: Разстоянието между зъбите му е тема №1 за тях

Децата станаха зли. Зли като родителите си. Зли като обществото, в което живеем.

В последните няколко часа разглеждам колажи, чета коментари по една тема и се възмущавам…

За какво става въпрос? Отварям си днес FaceBook-а и виждам, че пет-шест мои „приятели“ са харесали една определена снимка.

Снимката е скриншот от клипа на песента „Beautiful Mess“, с която Кристиан Костов ни представи блестящо на Евровизия.

Децата искрено се забавляват, подигравайки се на разстоянието между двата предни зъба на Кристиан. Те не само се гаврят… Те се забавляват, създавайки нови и нови колажи с „остроумни“ надписи:

„Когато акулата има по прави зъби от Кристиан“, „Да живее Македония между зъбите на Kris deto shte ni prectavq na evrovizqta“, “KAK Da imash zubi kato Kris“‘…

Обособяват се две групи – „фенове“ и „анти фенове“. Псуват се на лични съобщения, заплашват се с бой и всичко това се случва с одобрението на администратора на съответната страница, който едва ли е някакво хлапе – обикновено антисоциални индивиди с комплекси съществуват именно по този начин, като умишлено провокират деца и им гледат сеира.

Но тук сеир няма. Тук се разиграва една трагедия. Деца унижават Кристиан Костов, който също е дете. Те не му симпатизират, те го ненавиждат. Може и да си мислите, че това са просто детински шеги, но не е така. Повече от сериозна е тази ситуация – децата вече са зли. Винаги е имало детска злоба – тази съученичка била „дебела свиня“, онзи съученик бил „очилат зубър“, но тази омраза е идвала от единици. Сега май, май единици са тези, които не се държат така.

Децата се чувстват като част от общност, когато лайкват, коментират и споделят такива долни послания – това е проява на лошо възпитание. Децата са оставени на самотек, а гаменското поведение на улицата (и не само на улицата) не предвещава нищо добро.

Жалко е да наблюдаваш как някакви хлапета се чувстват възмъжали като обсъждат разстоянието между нечии зъби, при положение, че огромна част от тях са с брекети и шини.

Вие сте виновни! Вие! Вие! Вие! И аз, разбира се. И съседката от стотния етаж. Всеки има вина. Аз нямам деца, но и аз имам отговорност към децата на България. Признавам си – виждал съм много лоши постъпки на по-малки мои съученици, чувал съм как псуват, виждал съм как показват среден пръст и се заканват на класната си – в такъв случай съм си позволявал да давам съвет с усмивка, но това не е достатъчно.

По различни програми в училищата се организират курсове за шиене, за литературни и спортни занимания, но накрая се получава следното – малко са децата, които ги посещават, учителите си прибират допълнителните възнаграждения и всички са доволни. Уж. А реално никой не е, защото децата растат невъзпитани и ако сега изритването на възрастна жена се превръща в тема №1, след няколко години това ще е ежедневие.

За децата тема №1 са зъбите на Кристиан, а не колко много е постигнал. За родителите пък тема №1 е „Как нахалният певец се е опаричил след конкурса“…

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/05/27/.1548850

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*