300 лева ли струва честта на един професор? / „Ники, какъв професор си?! Защо те взе моята дъщеря, като и един подкуп не си способен да си издействаш?!“/

Браво на „Господари на ефира“, които за пореден път доказаха, че забавното и сериозното могат да вървят „ръка за ръка“.

Разследването, което са провели, заслужава адмирации, защото осветлява порочните практики в българските университети, които непрекъснато твърдят, че са „автономни“, но удобно забравят, че биват субсидирани от държавата или по-точно написано, използват парите на всеки един съвестен данъкоплатец.

Арогантността се е превърнала в перманентно състояние за служителите на висшите учебни заведения, които най-често са нелюбезни и се чувстват недосегаеми за извършваните от тях незаконни действия.

Нека не забравяме, че младежите отиват в университетите, за да получат образование и да са полезни за държавата, а обикновено се получава така че са по-полезни за „професорите“, които се чудят как да си задоволят капризите за нова въдица или нова кола, но да не си развалят отношенията със съпругата.

Много е жалко да осъзнаеш, че 300 лева струва честта на един български професор.
От тази истина на човек му се гади отвсякъде.

А и би трябвало да се притесняваме непрекъснато, защото „студенти“ с такива „професори“ стават лекари и утре ще облекат бялата престилка и ще осакатяват и убиват наред.

Не Ви ли звучи присъдата „уволнение“ нелепо?!
Този акт с какво ще подобри системата?! С абсолютно нищо.
Всичко ще си остане постарому, а двама „професори“ ще послужат като жертвени агнета, за да „види“ обществото как прегрешилите биват изгонени от храма на образованието.

Аз лично съжалявам тези двама „професори“.
Те, горките, с какво са виновни, че всички правят така?!
Трябва да са много тъпи да останат на „сухо“ и да не вземат лев-два /с няколко нули, отзад де/.

Ще се появи тъщата на някой от тези „професори“ отнякъде и ще му каже: „Ники, какъв професор си?! Защо те взе моята дъщеря, като и един подкуп не си способен да си издействаш?!“.

Да се върна към клишето за „лекарите“ с купени дипломи.
То такива ще бъдат всички бъдещи кадри: неуки и с чувство, че могат да си закупят билет и до Господ на излет да отидат.

Представям си какви ще бъдат бъдещите учители – в първия учебен ден, запознавайки се с учениците, ще начертаят на дъската таблица: срещу оценките от „3“ до „6“ ще поставят сумите, които ще очакват за тях.

Я си представете какви ще бъдат бъдещите ни творци – актьори, писатели, музиканти, художници.
За тях няма да има по-ценно от това да се закачат към някаква европейска програма за финансиране на идеите им, които ще бъдат отвсякъде прогнили.

Чета по форумите как интернет философчетата злобеят, че Татяна Лолова, Михаил Белчев, Йорданка Кузманова и други заслужили ще получават по 700 лева държавна пенсия за приноса си към културата.

„Кви са тея?!“, „Баси наглостта!“, „Тези плащали ли са осигуровки?“ – това са само част от бисерите на родните мислители, които се чудят как да блеснат в мрежата.

С такива „професори“ и с такива поколения няма да има култура в скоро време.
И няма да е нужно да се плащат никакви държавни пенсии за принос към културата.
Все пак тази сума ще е крайно недостатъчна на халтурниците, които сега са на мода, за да си увеличават бюстовете и да си удължават мъжкото достойнство.

Обществото си заслужава и такива „професори“, и такива „студенти“, и такива „лекари“, и такива „учители“ и такива „творци“ и такива …
Повече коментари има за Лолова, отколкото за 300-те лева и подвига на Господарите.

То, обществото сега е заангажирано и с друго – Ивелин, който 10 дена бе издирван под дърво и камък, накрая бе открит бос, но все още адекватен (?!).
Явно, някой е мечтал да се превъплати в Тарзан /измислен образ/. Или по-скоро да се почувства като мъж.

И ако Тарзан е отгледан от маймуни, това момче явно е отгледано от хора, които не са усетили признаците на депресия и нуждата от лечение.

„Той беше свит, но нищо повече“ – така родителите му се изплъзват от отговорност.

С такива „родители“ и с такива „професори“ България винаги ще е на първо място. В негативните класации.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/05/16/.1547106

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*