Кристиан Костов между „осана” и „разпни го” /Възможните реакции на българите или как Крис от „наше момче“ – ще се превърне в „некадърен руснак“/

Макар и да беше направен опит да бъде омаскарен – Кристиан Костов удържа на тази позорна за масмедиите атака и си завоюва с глас и присъствие на сцената – място на тазвечершния финал на „Евровизия“.

Аз не виждам сериозна конкуренция пред Кристиан.
Изслушах песните, изгледах клиповете на останалите състезатели и никой дори и на 1% не успява да се доближи до магията, която „Beautiful Mess“ носи и до чувствата, които предизвиква във всеки един слушател тази песен.

Но „Евровизия“ никога не е бил конкурс само за музика.
И доносите срещу Кристиан за пореден път доказаха това.

Политиката е сериозно замесена и се явява не само като наблюдател или съветник, а като първи гласуващ /преди журито и зрителите/, който има най-решаващата роля.
Защото именно политиката /използвана като кукла на конци от определени провокатори/ формира мнението и на журито, и на зрителите по света.

Ала нека не се отчайваме.
Аз вярвам, че може тази вечер Костов да спечели.
Заслужава да бъде победител.
Неговият път и нестихващата му обич към изкуството трябва да бъдат възнаградени.

Той е най-младият участник в „Евровизия“, но за сметка на това – само на 17 години – вече е успял да спечели обичта и на руската, и на българската публика.

Руската публика продължава да го обича – години след финала на шоуто „Голос. Дети“.
Руската публика продължава да бъде с Крис – макар че сега той представлява България.

Българската публика обаче е малко по-особена.
Ние обикновено сме с този отбор, който печели.
Когато се случи нашият фаворит да загуби – веднага се пребоядисваме и започваме да викаме „Ура“ за този, който преди малко сме обявявали за „слабак“, „некадърник“ и „въздух под налягане“.

Ако Кристиан Костов спечели българската публика ще го заобича.
Ще го разцелува /и преносно, и буквално/, ще го обяви за „наше момче“, ще иска да му бъде връчен орден „Стара планина“, ще се съгласи да има доживотна пенсия /като гимнастичките/, ще му изгради златна статуя, ще кръсти зала на негово име, ще се гордее с него пред света, ще се подиграва на другите нации, че нямат такава звезда като нашата.

Ако Кристиан Костов загуби българската публика ще го намрази.
Ще го нашамари /и преносно, и буквално/, ще го обяви за „некадърен руснак“, ще иска да бъде експулсиран от страната ни, ще изиска от родителите му да заплатят направените от държавата за участието му разходи, ще обяви пред света, че корумпираната ни национална телевизия е приела тлъст подкуп от Саня Армутлиева, за да изпратят него на „Евровизия“.

Но Кристиан и в двата случая няма да се откаже от българската публика. 🙂

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Публикацията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/05/13/.1546600

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*