Ново в mimo.bg – страница Галерия

Вчера пуснахме преведени мои статии на английски език, днес окончателно е готова и страницата Галерия. За нея успях да изнамеря снимки от изписването ми от Майчин дом; първия ми рожден ден; детството ми; завършването на детска градина; първия ми учебен ден; завършването на средно образование; студентски години; проекти, в които съм участвал.

Това е малка частица от историята, от живота ми, но все пак е представителна извадка за времето от 1998 г. до днес. Не мога да не отбележа различните видове прически и рамки на очила, които са ме следвали – или пък по-точно аз съм следвал заради някакви измислени трендове.

Няколко снимки искам да подчертая. Първата е от 16.02.1999 г., тоест първо духане на свещички. Още тогава си пише „Ч.Р.Д., Мимо“, пък нека интернет философчетата да продължават да ми обясняват как можело да си сменя името по съдебен път. С огромен кеф го направих, даже малко закъснях.

Юли 2000 г. се появявам в шармантен вид, в токчета, за ужас на онези, които внимават детето им, ако е момченце да е облечено в синьо, ако е момиченце – в розово. Впрочем по традициите от 98-ма, съм изписан в синьо одеяло, пък видиш ли, после разчупих стила. Не виждам какво лошо има човек да експериментира, да се забавлява с някакви детайли. Е, за успокоение на уплашените, ще кажа, че по принцип не се вълнувам от дрехи и аксесоари, тъй че нищо няма да им стане на децата им, ако не следват някакви неписани порядки за обличане.

През 2004 г. се „нося“ с бретон. Готино е човек да проследи разните му там мини промени.

15-ти септември 2005 г. – първи учебен ден. Цели 12 години прекарах в една и съща училищна сграда, много топли спомени имам.

Последната снимка, която отбелязвам, е заснета цели 13 години по-късно. 20-годишният ми юбилей го посрещнах с рус цвят. Забавно е, че чертите ми се обезличиха, но същевременно смехът, при поглеждане в огледалото, бе неповторим.

Останалите снимки, заедно с пояснения към тях, може да намерите на https://mimo.bg/gallery.