Зелената сделка не трябва да води до безработица и непосилни сметки, както и трябва да бъде предхождана от разяснителна кампания

За съжаление, хората са непочтени при анкетиране. Искат да се изкарат модерни и невероятно милеещи за птичките и природата.

В действителност, ако се огледате внимателно, ще разберете защо обявих преди време, че България от държава на читалища се превърна в държава на автомивките. Колата се превърна в единствен символ на успех…

Нито някой ще се откаже от возилото, за да чака по 20-30 минути рейсове, нито някой ще захрупа зеленчуци.

И също така, да, има климатични промени. Ние, хората, тровим природата – въздухът е кошмарен, в реките се изливат химикали, в морето директно от баровски хотели фекалии, а да не говорим за въглищата, чиито вредни емисии буквално разболяват.

Вижте, приятели, като човек, който няма да има деца, е лесно да кажа “След мене и безводие”. Но ми се ще тази планета да има бъдеще!

Затова е нужен дебат.

Никой не е дебил, да е против да е по-безопасно за всички ни.

Но една “зелена сделка” няма как да се случи, ако след себе си води безработица и непосилни сметки.

Така не става.

Трябва разум и много добра разяснителна кампания, която да не бъде с акцент “природа” (щото никой възрастен не си се представя като Капитан Планета, освен малоумници-вегани, които правиха протести, омазани с изкуствена кръв), а с наблягане на хората, защото на всеки са му мили деца, внуци, да не бъдат тровени.