Кога една дама заслужава похвала от приятелките си?

  1. Когато е успяла да постигне пълна хармония у дома: тя определя законите, а половинката й винаги се съгласява с нея и изпълнява всичките й желания.
  2. Когато е успяла да раздели парите: нейните са си нейни, неговите са си негови. Но във всеки един момент тя има възможност да преджоби портфейла му и да се запаси с нова чанта за наближаващото тежко лято.
  3. Когато е успяла да му докаже, че няма по-ценно за нея от свободата: и във виртуален, и в реален смисъл: нито му дава паролите за фейсбук, нито му позволява да я контролира докато вършее из моловете или баровете.
  4. Когато е успяла да го убеди, че няма по-вредно за него от свободата: и във виртуален, и в реален смисъл: никакви женски в листата му с приятели в социалната мрежа и никакви запои с братята, ако не иска, разбира се, да завърши с разбита глава от бухалката, която винаги стои от нейната страна на леглото.
  5. Когато е успяла да го научи на максимата, че жените имат право на петък вечер, за да разпуснат след поредната натоварена седмица, но за мъжката част от населението – това е строго забранено, защото „нямат достатъчно акъл и вместо да анализират най-новата творба на Коелю – ще въздишат по цици и дупари на някакви долнопробни мадами“.
  6. Когато е успяла да го превърне в психолог: тя непрекъснато изпада в депресии, а той винаги й дава кредитната си карта, за да си накупи разнообразни лекарства: я нова дрешка, я нова маша за коса, я нов воаяж до далечна дестинация.
  7. Когато е успяла да го дресира да е „зло куче“ в отношенията с майка му, но да е „кротко агънце“, когато става въпрос за тъщата.
  8. Когато е успяла да го оползотвори отвсякъде: превърнала го е в иконом, в готвач, в шофьор, в масажист… С една дума – дарител, с едно изречение: Дарител на пари за осъществяване на нейните мечти.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Публикацията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/04/19/.1522868

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*