Бащата с нож или как да заколим п/расето/реподавателката

Биологичен баща, социален баща и юридически баща съществуваха до днес. Вече си имаме пиян баща. С нож, за да е още по-цветно и още по-приятно. Какво по-нормално за правене от това да посетиш училището на детето си към обяд и да се сбиеш с охраната, защото не те пуска да влезеш вътре? Пиян и с нож. Плащаш си съвестно данъците, а накрая те гонят като псе… Бива ли такова нещо!!!

Изобщо не се изненадвам, че някой е постъпил по този начин. Я синчето е изкарало двойка, я някоя учителка му е повишила тон. Разбира се, виновна е тя. Учителката! Учителката, която заслужава уволнение. Не я отстраняват? Няма проблем – ще заколим п/реподавателката/расето. Съдим господина, че се е почерпил. Не бива. Свещеното дело не се върши на бистра глава. Една-две чашки и е готов за подвиг. Радвайте му се. Подкрепяйте го. Окуражавайте го. Прави го за всички. Освобождава ни!

Много сте неблагодарни! Защо желаете охраната да получи награда! Та той е провалил мисията. Бащата не е успял да свърши започнатото. За детенце го прави. Човещинка е! И без това училището Ви е виновно за проваленото възпитание на децата Ви. И без това това учителите са Ви виновни за всичко. А сега обърнахте палачинката.

Правилно не сте я обърнали. Съжалявам, но съм се объркал. Иронията ми е в повече, а на Вас лицемерието Ви е в повече. За пореден път. Гади ми се вече от сбъркани слова и сбъркани виждания. Проблемът за Вас е безопасността на децата Ви, а не безопасността на учителите. Самите Вие пишете жалби срещу тях. Децата Ви никога не са виновни. За нищо. Унижавате тези жени и мъже. Обезличавате ги. Стресирате ги. И ги превъзпитавате. Да не пишат отсъствия, да не пишат двойки, да не оставят на поправки… С една дума да не смеят да обучават децата нито на учебни уроци, нито на житейски уроци.

Какво се оплаквате сега? Да, този мъж може да е търсил някой съученик на синчето му. Да го пребие, да го наръга. Именно до това води неизясняването на ситуацията и на истинските виновници. Именно до това водят уроците на бащите, които се възприемат за мъжкари. „Мачкай другите!“, „Бий другите!“, „Дресирай другите!“. Имало много насилие в училищата. Надали учтелите ги учат на това. Надали училището им втълпява това.

Огледайте се – насилието идва от семействата на тези деца. Какво се правите на интересни? Половината мъжкари шамаросват съпругите си ежедневно, а другата половината използват децата си за боксови круши. Ама като е извън обсега на общественото внимание няма проблем. Пак лицемерие. Пак фалш. Аман бе. Ходиш по улиците и гледаш трезви родители, които налагат задниците на децата си с удоволствие. Уж ги възпитавали.

Пълни боклуци са такива. Лагер за такива. Отнемане на родителските права. И химическа кастрация. После имало агресия в училище. Насилието у дома избива все някъде, уважаеми. „Ама аз възпитавам насилник!“ сега се възмущават някои. Точно така. Продължавайте да измъчвате и да крещите на бъдещето ни, а то със сигурност ще бъде кърваво и тъжно.

Нямало култура, нямало градация. Правилно. Има простотия, има ад. Земен ад, който ни напомня, че пияните бащи с ножове не са най-страшното нещо. Най-опасното е несъзнаването на това, което изграждаме. Деца, които имат нужда да рушат. Да мачкат. Да властват. Да се чувстват на стотина крачки пред другите. Не с акъл, а със заплахи. Това не са техните комплекси, това са комплексите на техните родители.

Много родители мечтаят децата им да осъществят техните собствени мечти. Но каква мечта може да бъде омразата? Омразата е по-страшна и от най-тежката болест. Тя няма лечение. Дори смъртта не преустановява лошите отношения и чувства. Децата не са виновни. Виновни са родителите. Родители, които не правят крачка назад, за да може обществото да направи крачка напред.

Такива родители пият и бият. Като не им харесва нещо – пускат в ход ръкопашни хватки. Думите за тях не са сила, а изгубено време, което няма как да се върне. Да нокаутираш охранител – 10 точки. Да наръгаш учител – 15 точки. Да възпиташ детето си да е зло – 200 точки. Игра като на дартс. Само, че със съдбите на всички. Наградете този пиян баща с нож. Комплексите му са толкова много, че не вижда по-далеч от носа си. Дайте му шанс да изглежда в очите си истински мъж – поне веднъж. Трудно е да проумеят хората, че да се бие може всеки. Но не всеки може да създава добро.

Автор: Мимо Гарсия / всички права запазени за http://www.mimo.bg

Статията също тук: http://mimogarcia.blog.bg/novini/2017/03/23/.1517325

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*